میوه های خشک حبه ای از ارزش غذایی بسیار خوبی برخوردار بوده و یک تغذیه سالم محسوب می شوند. واردات میوه خشک، بخش قابل توجهی از تجارت خشکبار و مواد غذایی را تشکیل داده است.
پزشکان و متخصصین تغذیه، همواره خوردن میوه ها و سبزیجات را به شکل های گوناگون توصیه می کنند. در هر فصلی از سال نمی توان به میوه های فصول دیگر دسترسی داشت. از طرفی میوه های خاصی در جهان هستند؛ که امکان تازه خوری آنها برای مردم مناطق دوردست وجود ندارد. به همین دلیل محصولی با عنوان میوه خشک به وجود آمده است. نا گفته نماند؛ که میوه خشک همانند سبزیجات خشک شده، طعم ویژه خود را دارد.
انواع میوه های خشک
میوه های خشک به نوبه خود انواع مختلفی دارند. این محصولات ممکن است؛ از جنبه های زیر با هم تفاوت داشته باشند:
- نوع میوه
- شیوه خرد کردن میوه
- روش خشک کردن میوه (خانگی، صنعتی و …)
- تاریخ تولید میوه خشک
- محل تولید
به عنوان توضیح روش های برش زدن میوه باید گفت؛ که هر چه میوه گوشتی تر باشد؛ دست انسان برای شکل دادن به آن راحت تر است.
به طور کلی میوه های خشک دارای یکی از اشکال زیر هستند:
- میوه های خشک حبه ای
- چیپس میوه خشک
- اسلایس میوه
- میوه رشته ای
- میوه حلقه شده
- میوه سالم (انگور، انجیر، توت و …)
میوه های خشک حبه ای
میوه خشک شده همانند میوه تازه دارای خواص زیادی می باشد. هر چند که در هنگام خشک کردن بخشی از ویتامین میوه (به ویژه ویتامین C) بر اثر حرارت از دست می رود؛ اما قسمت قابل توجهی از مواد مغذی موجود در میوه محفوظ می ماند. یکی از پر طرفدارترین خشکبار بازار میوه های خشک حبه ای می باشند.
واردات میوه خشک
واردات میوه های خشک حبه ای، بخش بسیار پر رونقی از تجارت خشکبار را تشکیل داده است. بسیاری از میوه های داخلی و خارجی به صورت حبه ای خرد شده و خشک می شوند. به عنوان مثال اکثر میوه های استوایی یا تایلندی خشک حبه بازار، وارادتی می باشند. واردات این محصولات، باعث تنوع بازار تنقلات گشته است.